Mijn verhaal

Namaste!

Mijn naam is Bettie Verschuuren. Ik ben geboren in 1955. Al vroeg werd ik door de spirituele microbe gebeten. Op mijn 15de begon ik met yoga en raakte in de ban van de oude Vedische cultuur zoals die al duizenden jaren in India bewaard wordt.
Zelf behept met een prominente ‘innerlijke dialoog’, bracht mijn zoektocht naar innerlijke rust me bij Transcendente Meditatie. Dit gaf me de extra dimensie die mijn leven nodig had. Ik studeerde indertijd voor opvoedster en kwam tot de conclusie dat je een mens pas echt kunt helpen door hem terug te brengen naar zijn creatieve intelligente kern, het Zelf. Vandaar uit kan je pas de uiterlijke onevenwichtigheden herstellen.

In ‘75/76 volgde ik een opleiding tot Transcendente Meditatie leraar aan de Maharishi International University, en leerde sindsdien een paar duizend mensen mediteren.
Toen in de jaren 90 de Transcendente Meditatie beweging een naar mijn aanvoelen te commerciële toer op ging ben ik op eigen houtje verder blijven meditatiecursussen geven.
Intussen was en is mijn leven één uitdaging wat me tot nu toe elke keer sterker maakt.
Mijn beide kinderen werden geboren met mucoviscidose, en kregen respectievelijk later ook nog eens te maken met dyslexie, ADHD, lymfekanker, een longtransplantatie met de nodige verwikkelingen… Mijn dochter verloor in 2016 de strijd tegen deze ongelijke vijand. Mede door de ziekte van mijn kinderen ging ik me verdiepen in de Ayurveda, de kunst van een lang gezond en gelukkig leven. Ik volgde daaromtrent verschillende opleidingen en vind het heel leuk om mensen in te leiden in deze boeiende wereld via lezingen en workshops
Als kind voelde ik me enorm aangetrokken tot de dierenwereld, en ook nu spelen dieren nog altijd een grote rol in mijn leven.
Wat begon als een hobby met 3 ijslandse paardjes groeide op een organische wijze uit tot een klein bedrijfje :’ Het paardsparadijs‘. Hier geven we ook lessen en workshops rond en met paarden en bewustzijn.
Enkele jaren geleden verbouwden we onze schuur en tot vakantieverblijf  ‘Aan de Jordaan’ ,voor groepen tot 15 personen. Een bijgebouwtje werd een knusse studio voor maximaal 4 personen.

Curriculum Vitae
1974 – leert zelf Transcendente Meditatie in Antwerpen
.
1975-1977 – Transcendente Meditatie Teacher Training Course fase 1, 2 en 3 Zwitserland
.
1977 tot 1994 – leraar Transcendente Meditatie binnen de officiele TM organisatie
.
1980 – Vedic Studies course New Delhi India
.
1980-2000 – diverse opleidingen Ayurveda en vedische astrologie ( oa bij American Institute of Vedic Studies)
.
sinds 1994 – onafhankelijk TM coach
.
2008 Akasha zit/houding coach (paardrijden)
.
2010-12 – NLP practitioner & masters opleiding bij Arcturus
2014-2016 – verbouwing van onze schuur tot vakantiewoning: Aan de Jordaan
2017-20 – opleiding genezend tekenen, De Kolam Zutphen