Mijn verhaal

Namaste!  Mijn naam is Bettie Verschuuren. Ik ben geboren in 1955. Al vroeg werd ik door de spirituele microbe gebeten. Op mijn 15de begon ik met yoga en raakte in de ban van de oude Vedische cultuur zoals die al duizenden jaren in India bewaard wordt.

Mijn zoektocht naar innerlijke rust bracht me bij Transcendente Meditatie, wat een extra dimensie aan mijn leven toevoegde. Ik studeerde indertijd voor opvoedster en kwam tot de conclusie dat je een mens pas echt kunt helpen door hem terug te brengen naar zijn creatieve intelligente kern, het Zelf. Vandaar uit herstellen zich de uiterlijke onevenwichtigheden vanzelf.

In ‘75/76 volgde ik een opleiding tot Transcendente Meditatie leraar aan de Maharishi International University, en leerde sindsdien een paar duizend mensen mediteren.
Toen in de jaren 90 de Transcendente Meditatie beweging een naar mijn aanvoelen te commerciële toer op ging ben ik op eigen houtje verder blijven meditatiecursussen geven.

Intussen was en is mijn leven één uitdaging wat me tot nu toe elke keer sterker maakt.
Mijn beide kinderen werden geboren met mucoviscidose, en kregen respectievelijk later ook nog eens te maken met dyslexie, ADHD, lymfekanker, een longtransplantatie met de nodige verwikkelingen… Mijn dochter verloor onlangs de strijd tegen deze ongelijke vijand. Mede door de ziekte van mijn kinderen ging ik me verdiepen in de Ayurveda, de kunst van een lang gezond en gelukkig leven. Ik volgde daaromtrent verschillende opleidingen en vind het heel leuk om mensen in te leiden in deze boeiende wereld, op workshops en ayurvedische kookcursussen.

Als kind voelde ik me enorm aangetrokken tot de dierenwereld, en ook nu spelen dieren nog altijd een grote rol in mijn leven.
Wat begon als een hobby met 3 ijslandse paardjes groeide op een organische wijze uit tot een klein bedrijfje :’ Het paardsparadijs‘. Hier geven we ook lessen en workshops rond en met paarden en bewustzijn.